Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος
Οίνος Λευκός Ξηρός από την εξαίρετη ελληνική ποικιλία Μοσχοφίλερο. Λαμπερό ξανθό, πράσινες ανταύγειες με ωραία παρουσία κατιφέ και γαρύφαλου.
Συνδυάζεται με θαλασσινά και λευκά τυριά.
Απολαύσετε το στους 10 με 12 oC.
Μοσχοφίλερο
Η φρουτώδης γεύση και η υψηλή οξύτητα του Μοσχοφίλερου το καθιστά ιδανικό συνοδευτικό για θαλασσινά πιάτα, όπως ψάρι, καλαμάρια, γαρίδες και μύδια.
Ωστόσο συνδυάζεται εξίσου καλά με λευκά κρέατα. Μπορείτε να το σερβίρετε με κοτόπουλο στο φούρνο, κοτομπουκιές ή ακόμη και κοτοσαλάτες.
Επίσης οι λευκές σάλτσες, όπως η σάλτσα Alfredo, η μπεσαμέλ και άλλες παρόμοιες, συνδυάζονται καλά με το Μοσχοφίλερο λόγω της κρεμώδους υφής και
της οξύτητάς του, ενώ η φρουτώδης γεύση του μπορεί να αναδείξει τα αρώματα των λαχανικών, όπως τα σπαράγγια. Τέλος μπορείτε να επιλέξετε να το
σερβίρετε με λευκά τυριά όπως φέτα ή μοτσαρέλα.
Προτεινόμενη συνταγή : Χτένια με μανιτάρια, λάιμ και αμύγδαλο
Υλικά
- 3 χτένια
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Για το dressing
- 30 ml χυμό λεμονιού
- 80 ml ελαιόλαδο
- 90 γρ. αμύγδαλα ψημένα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλείφουμε τα χτένια και τα μανιτάρια με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στη σχάρα να ψηθούν, 8 λεπτά τα χτένια και 5 λεπτά τα μανιτάρια.
- Για το dressing χτυπάμε τα αμύγδαλα στο γουδί μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
- Μόλις ψηθούν τα χτένια και τα μανιτάρια, τοποθετούμε στο πιάτο πρώτα τα μανιτάρια και από πάνω τα χτένια και περιχύνουμε με dressing.