Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος
Οίνος Ροζέ Ξηρός με το δυναμικό της ποικιλίας Αγιωργίτικο του Πελοποννησιακού αμπελώνα . Πολύ λεπτό μπουκέτο αρωμάτων λουλουδιών, πολύ καλή δομή,
φωτεινό ροδί, συνοδεύει αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς.
Απολαύσετε το δροσερό στους 10 με 12 oC.
Βαλέρια
Ελαφρύ, φρουτώδες και δροσερό, αυτό το ροζέ κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με λευκά κρέατα, όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα
ή ακόμη και ψάρια όπως λαβράκι ή σολομό. Επίσης συνοδεύει αρμονικά ελαφριά κυρίως πιάτα όπως ένα ριζότο, ή και μια ελαφριά πίτσα με λαχανικά. Δοκιμάστε το
και με σούσι, φρουτοσαλάτες και μεσογειακά πιάτα, αρωματικά λαχανικά ή ακόμη και πράσινες σαλάτες.
Προτεινόμενη συνταγή : Ντομάτες τηγανιτές
Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες (λίγο άγουρες)
- Μερικές ελιές κομμένες σε φέτες
- Αλάτι
- Αλεύρι
- Αβγό
- φρυγανιά
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να τραβήξουν το αλάτι για περίπου 15’.
- Κατόπιν τις περνάμε από το αλεύρι, αβγό και φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δυο μεριές.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με τις ελιές.